Om Solhøgda

Solhøgda Leirsted er Norsk Luthersk Misjonssamband’s leirsted på indre Nordmøre.
Leirstedet ligger i Sunndal Kommune, nærmere bestemt i Ålvundfjord. Fra Solhøgda og inn til kommunesenteret Sunndalsøra, er det 23 km. Solhøgda har en vakker beliggenhet med flott utsikt utover Ålvundfjorden. 

Til de nærmeste byene Kristiansund og Molde er det ca 1,5 times kjøretur, til Trondheim ca 2 timer.
 

 Aktiviteter på Solhøgda 

Uteområde – Solhøgda har et flott uteområde, på over 19 mål.  

Gamma – gamma, et fantastisk fint bygg i heltømmer. Her er det bålplass både inne og utenfor. I selve gamma har vi plass til ca 50 personer. Her det fin stemning. 

Fotballbane, Volleyballbane, BMX sykkelbane – Fotball og volleyball er alltid populært. Til BMX banen har vi sykler og hjelmer m.m.  

Klatrevegg, bruskasseklatring – vi har en 7,5 meter høy klatrevegg med 4 ruter.  

Ved sjøen – har vi to naust og 75 meter strandlinje. Der har vi også båter.

Lekeplass - på området er det også forskjellige leke- og klatreapparat, og blant annet en rutsjebane.

Turstier – vi har mange turstier i området. Rett overfor Solhøgda ligger den populære utsiktsplassen Halskammen, med en fantastisk fin utsikt. 

Inneleiker – inne har vi mange brettspill i peisestua. Videre har vi legobord, bordtennis, biljard, jakkolo, fotballspill, airhockey og mye mer. 

Egen buss

Vi har også en fin turbuss. Med den kan vi hente grupper som ønsker å komme til Solhøgda.  Er det ønskelig med utflukt under oppholdet her, har vi mange flotte turmål i området.

Aktiviteter ellers i Sunndal som kan være verdt et besøk 

Kommunesenteret Sunndalsøra – her har vi Europas største og mest moderne aluminiumsverk, Hydro Aluminium. Der finner du også visningskraftverket Aura Kraftverk. Rundt sentrum er det mange høge fjell, det høgste er 1880 moh. Sunndal Kommune er Møre og Romsdals største kommune. 

Aursjøvegen – fra Sunndalsøra går den populære Aursjøvegen opp Litledalen og opp til Aursjøen. Der kan man forsette ned Finnsetlia til Eikesdalen og den flotte Mardølafossen og videre ned til Eresfjord. Kjempefin rundtur. 

Innerdalen – Norges vakreste dal. Flott utgangspunkt for fine turer inn i Trollheimen. I Innerdalen har vi også den kjente og fantastiske toppen Innerdalstårnet. 

Atlanterhavsvegen – Flott dagstur: Til Kristiansund, videre over Averøya og så til Vevang. Fin rundtur.  

Grøvudalen-en vakker seterdal med et ualminnelig rikt planteliv 

Åmotan–der elvene møtes. Jenstadjuvet må bare oppleves. Maken til vassdragsnatur finnes ikke i Norge, og knapt noe annet sted heller. 

Økoparken Tingvoll Økopark er en helt unik opplevelsespark, der målet er at en skal lære mer om hvor maten kommer fra, nemlig jorda. 

Og mye, mye mer. Vi stiller gjerne som guider og gir nærmere informasjon. Solhøgda har også egen buss til utflukter. 

Historien vår 

Solhøgda ble bygget i 1962, og har siden vært en viktig samlingsplass og ressurs i det kristne arbeidet på Nordmøre. Hvert år har vi leirer som samler flere hundre barn og unge. Solhøgda skal være et leirsted for alle aldersgrupper. Leirstedet gjennomførte ei stor renovering og utbygging i 1990. Nå er det igjen starta med renovering av soveromsfløyene.  

Ansatte 

Kari og Arne-Johan Gagnat er ansatte på Solhøgda. Kari starta i 1980 og Arne-Johan i 1979.

ansatte